Весняна засуха

Мария Верховинина
Немає жодного дощу у цю весну,
Засуха прийшла на городи,
І чому ці каверзи природи,
Господи, ну дай землі дощу!
А людям – вражаю.

Добре тим, в кого полив працює,
Ну, а більшість мешканців бідує,
Грошенят на воду всім бракує,
А рослина в засуху бідує.

Як могли рятували ми врожай,
Дощику, мій рідний, поливай!
Селянину радісно з дощем,
Мабуть буде сьогодні дощ іще.

2017 рік