А мати в чеканнi

Мария Верховинина
Небо хмарами застиляє.
Стара мати сина виглядає,
Вітер хмари розганяє,
А мати на дорогу вибігає.

Минула осінь, зима минула,
Весна надворі, я не заснула.
Я серцем лину до тебе сину,
Думками поряд з тобою милий.

Машини їдуть, не зупиняються.
Голуби пролетіли, не спиняються.
Серце матері від туги крається,
Де ти сину мій, Богу молюся…

Чи я ж тебе синку дочекаюся?...
Небо хмарами застеляється
Мати на Божу поміч сподівається.
Бо син її пішов на війну.
Захищати рідну сторону.

2017 рік