Золота пора

Мария Верховинина
Осінь у теплого літа
Відстояла свої права
У полях вже скошено жито,
І несуть прохолоду вітри.

Ще трава зеленіє лугами,
Хризантеми кругом цвітуть,
Та вітри, що пахнуть снігами,
Золоту круговерть несуть.

Та з дерев одежину зривають,
Пеленає туман яри
Та птахи, вони чітко знають,
Наступають вже холоди.

Я іду по осінньому килиму
Із багряних тканих ниток,
Павутиння сріблясте наділа
Щира осінь на жовтий листок.