Пiсня зими

Мария Верховинина
Ковдра біла землю вкрила,
То в права ввійшла зима,
Всі кущі посеребрила,
Хуртовина замела.

От мороз за ніс вже щипає,
Вітер всі дахи зриває,
Сонце плетивом закрите
Це вже матінко-Зима.

Річки у кригу закувала,
Свій посох міцно тримала.
Пташок немає полетіли у вирій,
Зима бере усе в свої права.