На бавни, ниски обороти

Радко Стоянов 2
Сърцето ми е като стар двигател –
тупти на бавни, ниски обороти.
Не е за млад поет или писател,
чиято кръв като порой боботи.

-Добре си ти - ще каже някой. -Браво,
това е знак, че дълго ще живееш.
Ако сърцето ти остане здраво,
ти още много песни ще изпееш!

-Благодаря, но то е преживяло
безброй мечти, терзания, болежки
и вече е опасно заболяло,
понесло нелечими рани тежки.

Затуй да го форсирам аз не смея –
не съм атлет на двадесет години.
На бавни обороти си живея,
цветя отглеждам – рози и гергини.