тайм-аут

Ален Мак
Потрібна пауза, щоб щось в житті змінити,
Щоб озирнутися, а може щось не так?
Якщо там біль, то перезагрузитись,
Надіючись, що відболить усе за так.

На швидкості не візьмеш повороти,
Не впишешся у рамки будніх днів.
Нам шле життя бува такі «щедроти»,
Що викликають тільки розпач й гнів.

Для всяких змін, потрібен лиш тайм-аут,
Де ти ніхто, і все ніщо, і німота.
І щоб нічого навкруги не відбувалось,
І в очі холодно загляне Пустота.

Ну все, спасибі, перезагрузилась!
Горнятко кави вже парує на столі,
І море квітів в вазах засмутились,
Поки свої перебирала я жалі.

На мене глянув Всесвіт із-під лоба,
Ще один рік минув на цій Землі,
І поки я ще у людській подобі,
Мою мелодію не грали скрипалі.

Горюче перевірила у баках,
Системи справні поршнева і гальмівна,
На швидкості летіти в світле завтра,
Готова моя вдача мандрівна.

Потрібна лише пауза була…