А весна ще прийде iз теплом

Петренко Ольга
А весна ще прийде із теплом -
Най же буде все, як має бути!
Вчасно зЕмлі вкриються зелом,
А наразі - хай лютує лютий.

Розрум'янить щоки морозець!..
В кожній часі є своя принада.
Лютий не схолодить жар сердець,
Що яріють серед мли свічадом...

Я не буду квапити життя:
Є глибокий сенс у кожній миті!
Дні чекання йдуть у небуття -
Марно втрачені і похапцем прожиті...

Лиш відчуйте глибше! Серед стуж
Березень вже зріє соковитий,
Кріпне в лоні зимньому чимдуж,
Щоб розлитися красою гордовито!..

Скоро!.. А тепер смакую час,
Коли вітер з хмарами вальсує,
І земля відверта, без прикрас,
У жаданні ледь життям пульсує...

...Та весна ввірветься із теплом!
Буде вчасно все, що має бути:
Голубінь з лелечиним крилом,
Проліски, конвалії і рута.