Десь вибухи лунають

Надежда Крайнюк
Стали відомі імена бійців, які загинули в ніч на 30 жовтня на Донбасі.
29 жовтня в районі селища Водяне Донецької області під час ворожого
обстрілу загинули Володимир Володимирович Бондарюк, сержант,
військовослужбовець 36-ї окремої бригади морської піхоти і Михайло
Григорович Старостін, старший сержант цієї ж бригади. Вічна пам`ять...

Десь вибухи лунають… Вечір синій
Лягає важко темінню на плечі.
Зіркове недоречне мерехтіння
В тривожній цій воєнній колотнечі.

Війни криваві сполохи у небі
Засмучені висвітлюють обличчя.
Хвилюються і плачуть тихо верби
За хлопцями, яких вже кілька тисяч.

Похмурий місяць світло ллє сріблисте,
І раз у раз вогонь гарматний блиска.
І сум безмежний… В тишині імлистій
Тривожно й гірко закричала плиска…

Солдати наші знов на полі бою
Загинули за рідну Україну.
Знов прапор приспустили. В серці з болем
І в шані всі припали на коліна…

Війна триває! Люди зупиніться!
Земля вже захлинається від крові!!!
І берегти чужі життя навчіться —
Не треба обелісків мармурових…

30. 10. 2020 рік
Картинка з інтернету