Украiно-Украiночка

Мария Верховинина
Ой, шумить калина,
Вітер віти колише.
А вона, як дівчина,
Свою долю кличе.

Ось під’їхав козаченько
До калини близько
Низько нахилив голівку,
Мовив їй тихенько:

-«Ти, калинонька рідненька,
Наша ти матуся,
Моя рідна Україно
За тебе молюся.

Бути тобі сильною,
Доброю і ніжною,
На віка вільною,
Бути незалежною.