Муха-цокотуха

Мария Верховинина
Літо. Обідній відпочинок. Матуся з півтора річним синочком читають казочки перед обіднім
сном.
В будинку затишно, чисто, тільки но пройшов
ремонт, ще пахне фарбою. Почитавши казочки,
синочок починає засинати.
І тут, де не візьмись, муха. Не дає заснути.
Тільки мама візьме ляполку, а муха, ніби крізь
землю провалиться! Немає. Ляже матуся біля
свого синочка, знов читає казку, а муха тут як тут.
Встає мама, шукає її, - немає…
Знов лягає біля синочка, знов читає казку і знову
муха тут, як тут. Знову мама шукає муху. Немає
мухи.
І ось синочок, як закричить:»Мамо, мамо, муха на небі сидить!»
Глянула мама на стелю – так і є. Сидить муха-
Цокотуха на стелі.