Папiр, Олiвець i Гумка

Анатолий Потиенко
(байка для дітей і не тільки...)

Коли і де – не пам’ятаю
(Ну що за пам’ять – хай їй грець!),
Зустрілися – це твердо знаю –
ЯкОсь Папір і Олівець.

Один одному зирк у очі –
І вмить здружилися без слів.
–Свій слід залИшити я хочу,
Малюнками на цій землі, –

Промовив Олівець, зітхнувши. –
Але на чОму – не збагну.
Мовчанку і Папір порушив:
–Я маю версію одну…

Для чого я, Папір, існую
І весь наш паперОвий рід?
Тобі я, друже, пропоную:
Ти на мені залиш свій слід…

Розмову ту почула Гумка,
Яка повз них йшла в той же час:
–І в мене є теж слушна думка:
Притертись хочу я до вас.

Бо можу бути вам потрібна –
Помилку бачу я любу
Й зітру все зайве або хибне,
Щоби малюнок кращим був…

УкУпі трійця працьовита
І в наші дні с тих давніх пір.
Усім потрібно так дружити –
Як Гумка, Олівець й Папір.
                30.03.2021 р.