Хвалькуватi сороки

Анатолий Потиенко
(байка для дітей і не тільки...)

Сорока і мале Сороченя
Сиділи у гнізді однОго дня
І чули – не були ж вони глухі –
Балаканину різну про птахів.

–Співає Соловейко краще всіх! –
Сказав з повагою Гусак й затих.
–Найкращий зір – це, мАбуть, у Орла, –
Сова свій голос тАкож подала.

Одержав Дятел похвалу за труд,
Відзначеним був теж Сорокопуд…
Про себе не діждавшись добрих слів,
Сороки почали розмову-спів.

У Вас, матусю, найгарніший хвіст –
Люба причепиться до нього вість:
Новини свіжі, іноді брехня, –
Хвалило матінку свою Сороченя.

–Пішла ти в маму, пташечко моя:
Стрекочеш гарно, а який наряд –
Він елегантний, мов з журналу мод! –
Сороки був словесний хоровод.

Хвалили Одна Одну аж півдня,
Яке ж було щасливе пташеня:
–Приємно слухати, як хвалять нас:
То Ви мене, матусю, то я – Вас!

Це автор бачив, чув і записав.
Мораль читач придумає хай сам.

                05.04.2021 р.