В День Благовiщення

Людмила Дзвонок
Благовіщення… Марія звістку Божу прийняла,
Хоч і все не розуміла, жінкою ще не була.
Йосип, бувши нареченим, все таки її прийняв -
Янгол Божий про зачаття від Святого сповіщав.

Звістку ждали цю роками і не відали де й як,
Тільки знали, що Син прийде, та не знали тих ознак…
Йосипу повідав Янгол  Сина Божого Ім’я -
Щоб Ісусом прозивали і народ весь, і сім’я.

Благовіщення!.. Подяку ми Отцю всі віддаєм –
Через Сина ми по вірі Божими дітьми стаєм,
Із-за праведності Спаса вхожі стали до Отця…
Відкривайте, люди, Богу, свої душі і серця!
                07.04.2021.