У пошуках балансу...

Светлана Груздева
                Я не умею оставаться посередине...(с)
                Елена Цивка

      ***


Я не вмiю помiж Авелем i Каiном.
То ж, коли я щось вже  i  роблю,
Так лише тому, що цим горю.
А  iнакше майже неприкаяна.

Довго cонечко хiба весь день горiтиме.
Я ж спалахую, згасаю пiсля смут.
Як пишу, то захлинаюcь: в горлi жмут,
I для iншого себе я не вiдкpитиму.

 I захоплююсь так само, чуєш, отже я,
I до донця у незвiдане пiрну.
I cебе до купки попелу зiмну –
Самовiдданiше потiм я вiдроджуюсь.

Хочу стати зрiвноваженою, певно, я,
Знати: доленьку свою не зраджу, нi…
Не залишу корабель на мiлинi
I на риф не налечу уночi темною.


11/04/2021
Фотоаватар Олени Цiвки