Коли втрачають ценз слова!

Николай Чельтер
Коли втрачають ценз усі слова,
Коли, мов кат, поводить себе доля,
Знай, друже, твоя участь не нова
І вже були і зрада, і сваволя!

Від розпачу до сяяння не крок,
Та все ж, твоє ще буде чудо,
Хай зрада є болючущий урок,
Є свій у кожного Іуда!