Кошмарний сон

Николай Чельтер
Чи ця доба настати мала,
Ніхто подумати б не міг,
Але...але, вона настала,
Так мало бути, чи то збіг!

Народ ошуканий, розутий,
Реальність, мов кошмарний сон,
Мізки запарені отрутой,
В законі мор і лохотрон.