Легенда про крашанки

Папета Дмитрий
Було вже темно. Ніч насупившись куняла.
Куняв і воїнів потомлених загін.
Аж раптом світло прямо з гробу засіяло,
І знявши камінь з нього вийшов Божий син.

Він усміхнувшись дав їм крашанку червону:
«Візьміть цей знак і всім скажіть, що я воскрес».
Вони Ісусові вклонились по закону,
А він усміхнений піднявся до небес.

І от ті воїни пішли ходить по світу
І всім приносили червоні крашанки,
Розповідаючи про правду їм відкриту.
І так цей звичай залишився на віки.