Пасхальна легенда про крашанки

Папета Дмитрий
Йшов чоловік до міста яйця продавати.
Здоровий кошик ніс в натружених руках.
Аж тут жиди ведуть Ісуса розпинати,
Він весь замучений. Іти не може... страх!..

Ну що робити тут? Покинув кошик дядько.
Поміг Ісусові хреста на себе взяв.
Не посоромився мотнувся дуже хвацько.
Доніс до місця і назад попростував.

Прийшов до кошика відкрив його і диво!
Нема яєць! В нім крашанки лежать.
Вклонившись Господу, сказав благочестиво:
«Хвала Ісусові за Божу благодать!»