Пасхальн легенди. Легенда про хр н

Папета Дмитрий
Жиди зібравшись у ночі на вищу раду,
Ісуса здумали таємно отруїть.
Боялись втратити собачі діти владу,
Що їм належала вже більше двох століть.

Отак умовившись, вони натерли хрону,
Що був отрутнішим за гаспидову кров.
Та зготувавши частування по закону,
Отрути вклали в нього кляті будь здоров.

Але Ісус покуштувавши їх творіння
Живий живісінький всміхнувся і сказав:
«Не буде більше смертоносним те коріння,
Щось хтось із вас у частування це поклав».

Із того часу життєтворча сила хрону,
Допомагає добрим людям за столом.
По волі вищого Володаря Сіону,
Що робить добрим те, що мало бути злом.