Пасхальн легенди. Про святого Петра

Папета Дмитрий
Святий Петро з Ісусом йшли до Галілеї,
Аж по дорозі їм зустрілись вороги.
«Хапайте  друзі їх! Вони не іудеї.
Їм не уникнути жорстокої біди!»

Взяли каміння і давай у них жбурляти,
Зубами ляскають, мов грішники в котлі.
Та камінці яким вдавалось долітати
До Іісуса, опинялись на землі.

Його торкнувшись в мить ставали крашанками.
Святий Петро усі їх в пазуху зібрав.
А потім власними блаженними руками,
На добру згадку християнам їх роздав.