Пристрасть

Павло Гай-Нижник
               ПРИСТРАСТЬ

Не зупиняй! Не зупиняйся!
Збуди затишшя простоти предтечі,
Вбери весь обшир сили порожнечі
У зрив межизоріння й не пручайся:
Край хапай! Не кайся і не гайся!
Зчинись у коловертовому смерчі –
Туди, де ядер тіл зудару рве хуртечі,
У вир провалля душ і розчиняйся:
Рай зполоняй! Не озирайся!
Той вибух розтрощить шлях втечі
Й узри крізь осереддя млосогречі
Зачаття Всесвіту. З богами обіймайся!
Люби-кохай! Зарозквітчайся!
Втому утіш, зомлій на крилоплечі
Й засни у казці – схованці малечі
І розчинись у небі ніги. Зароджайся!

                Павло Гай-Нижник
                20 квітня 2021 р.