Вхiд

Людмила Дзвонок
Єрусалим. Вхід. На ослі Ісус.
Що буде далі – знаємо із Слова.
О, скільки на землі було спокус…
До смерті на землі Він був готовий!

Ісус все знав, що буде на Хресті,
Бо Він же Бог, хоч зветься Божим Сином,
Він волю Отчу звершити хотів,
Єрусалим… Вже вхід!  Час швидко линув!

Та зустріч гарна. Скільки з пальм  гілок,
Слова звучать: « Благословен Прийдешний!..»
Пізніше дерево те фігове, листок…
І розповідь про храм Його сердешний!

А далі вчення йшло про відповідь молитв,
Про те, щоб пробачали, Свою владу…
Первосвящеників прихід був (стільки  дійств!),
Про кесареве, Боже, Петра зраду!

Все потім буде… Зараз вхід Його!
Осел в Царя? Його приїзд до храму.
О, скільки перетерпить Він всього…
Жалю до Себе в Нього ані граму!
                24.04.2021.