Яскравим спалахом...

Елена Буторина-Палагута
Из альбома "Цветы Победы"

«ЯСКРАВИМ  СПАЛАХОМ...»

...Знов розквітають прапорами красні маки...
Не просто пишно квітнуть – полум'ям горять!!!
Таємно згадують війни лихі атаки...
Відвагу славлять, героїзм простих солдат...

Вони метаються та стогнуть, мов примари...
Святою кров’ю душ стривожених бійців... 
Як вічний символ забуття та сонних чарів...
І охоронці полум'яних почуттів!!!

Палають вогнищами маки у долинах...
І красотою Перемоги там цвітуть...
Живої Пам’яті минулого хвилини
У серці вогняному з гордістю несуть...

...У день травневий загораються всі маки
Яскравим спалахом Священного Вогню...
Як знаки доблесті, безстрашності, відваги
На полі битви за Країну та Весну!!!

Вони спрямовані у Зоряні Чертоги...
До душ всіх воїнів – безсмертних і живих!!!
Радіють з ними Дню Святої Перемоги!!!
І свічки пам'яті запалюють для них...

Усі пелюстки маки на ніч закривають..
Щоб увібрати всю енергію зірок...
А на світанку – сльози смутку лиш стікають –
Вони сплітають щастя мирного вінок!!!