Дан победе

Драгана Старчевич
На Црвеном тргу
Војска победника
Поносних, високих младића
И насмејаних девојака
У строју

На Црвеном тргу
Радост на лицима
Потомака храбрих ратника
У служби домовине
Заувек

На Црвеном тргу
Сад музика прати
Кораке војника
Земљом одјекује песма победника
И сета

На Црвеном тргу
Сећамо се увек
Жртава и гробова
Градова хероја и ровова
Вечних витезова палих
За слободу

Над Црвеним тргом
Лети срце моје
По бескрајном небу
Домовине твоје
Брате мој, сестро моја
Племенити руски народе!

Београд, 9. 5. 2021.