Евгения Янищиц Брожу по нивам, по лугам озёрным

Ковальчук Ан
Брожу по нивам, по лугам озёрным
В мечтах одна ночую в шалаше
Не знаю, почему мне так просторно
И песня прилепляется ко мне

Приносит мне дары свои дубрава
То вереск, то источник, то грибок
Ну, а в слова, как ручеек, вертвлявый
Вливается полесский говорок

Взлетает на рассвете голубином
То рыжий лист, то жёлто-золотой
И падают в раздумьях на постой
К ним ягоды пурпурные рябины

Брожу по нивам, по лугам озёрным
В мечтах одна ночую в шалаше
Не знаю, почему мне так просторно
И песня прилепляется ко мне

***

Хаджу па нівах, па лугох азёрных,
Начую летуценна ў будане
I думаю, чаму мне так прасторна?
I песьня прылятае да мяне.
 
Прыносіць мне дары свае дуброва –
То верас, то крыніцу, то грыбок.
Ўліваецца, нібы ручай, у мову
Палескі нетаропкі гаварок.
 
Зьлятае на дасьвецьці галубіным
То рыжы ліст, то жоўта-залаты.
Упалі задуменна на платы
Дасьпелыя ружовыя рабіны.
 
Хаджу па нівах, па лугох азёрных,
Начую летуценна ў будане.
Я думаю, чаму мне так прасторна?
I песьня прылятае да мяне

http://rv-blr.com/literature/6370#41643