Emily Dickinson. I shall know why when Time is ove

Артур Лено
 
Так я узнаю почему - в конце времён -
И я уже не удивляюсь зачем -
Христос раскроет каждую тоску
В небесном классе  светлом -
 
Расскажет он про обещание Пётра -
И за его безмерной скорбью -
Забуду я свою тоску
Что жжёт меня в сей час - что жжёт меня в сей час!

I shall know why -- when Time is over --      
And I have ceased to wonder why --               
Christ will explain each separate anguish         
In the fair schoolroom of the sky --


He will tell me what "Peter" promised -- 
And I -- for wonder at his woe --               
I shall forget the drop of Anguish               
That scalds me now -- that scalds me now!