Антиутопия

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                А Н Т И У Т О П И Я

                Издига се нагоре парещ дим,
                осаждени се спускат небесата.
                Не стига дъх, а ние все мълчим
                и гледаме как гаснат светилата.

                Сгъстява се край нас отровен дим,
                в предсмъртна жажда пука се Земята.
                А ние все безпомощно стоим -
                прашинки черни от пустинен пясък...

                Ана  Величкова