Свети Дух - Святой Дух

Мария Шандуркова
СВЕТИ ДУХ

Животът земен е безкраен
и неповторим е този свят.
Създателят - за нас незнаен,
закриля всички същества.

Небето пролетно разтворил,
изпратил пламък - благодат,
не материален, а духовен,
за дар на своите чеда.

За разума - да се разбират
и Любовта да бъде с тях,
и Вярата - да ги събира,
да се пречистят от греха.

Във мислите си да са слети,
в единството да търсят път,
по светли божии пътеки
да бъде вечно с тях Духът!

20 юни 2021 г., 18 ч., Димитровград, България
Мария Шандуркова