Свидетелство - Свидетельство

Мария Шандуркова
СВИДЕТЕЛСТВО

Жената срещу мен едвам пристъпва,
крепейки се на два бастуна...
Нозете й, в извивка кръгла,
животът очертавал трудно.

Върви – внимателно и бавно ;
земята с нещо да не нарани,
на нея всичко тя е дала ;
и младостта, и днешни старини...

Понесла спомени за мъка, радост,
закръглила живота си докрай...
Върви – едно свидетелство за храброст!
За подвига й кой ли ще узнай?

26.06.2021 г., Димитровград
Мория Шандуркова