Еуджен Чокля - Лав стори

Владимир Бойко
В девятом классе писал ей записки.
Повторил ее имя, наверно, 3000 раз.
Свидание состоялось
за молочной фермой,
где мы раньше учились доить…
Впервые поцеловались возле силосной кучи,
мимоходом и без последствий.
Второй раз — на весах,
которые безбожно врали.
Кто-то увидел и растрезвонил.
Нас ежедневно стали вызывать к доске.
Может, поэтому школу закончил «с медалью»
и тут же в армию остриженным пошел.
А в десятом классе ждал ее в саду.
Пробиралась босиком,
чтоб родителей не разбудить.
Она готовилась в медицинский
и постигала анатомию
на моем нескладном тощем теле.
Впрочем, осталась невинной,
хоть и любила, очень любила меня
и вместе спать согласилась,
но только если не обижу.
Я не обидел,
но быстро такая фигня надоела,
и я подался в армию,
в артиллерийскую часть,
где и написал эту невероятную историю
любви — холодной, как
Сибирь.


Оригинал:
Eugen Cioclea
Love Story

In clasa a noua ii scriam biletele.
Cred ca i-am copiat numele de vreo 3000 de ori.
Ii dadeam intilnire
In spatele unei ferme de lapte,
unde umblam la practica de mulgatori…
Prima data ne-am sarutat linga o gramada de siloz,
din fuga si fara de nici un efect.
A doua oara, pe o bascula,
ce nici macar nu ne arata greutatea corect.
Cineva ne-a vazut si ne-a scos o multime de vorbe.
Invatatorii ne invitau in fiecare zi la raspuns.
Poate de aceea am si absolvit „cu medalie”
si am trecut peste rind in armata la tuns.
In clasa a zecea o asteptam in livada.
Venea cu picioarele goale,
sa nu-si trezeasca parintii din somn.
banuind ca va fi studenta la medicina,
se initia in anatomie
pe trupul meu straveziu si diform.
Cu toate acestea a reusit sa ramina fecioara,
Desi ma iubea, ma iubea foarte mult
Si accepta sa dormim intr-un pat
Dar cu conditia sa nu o insult.
N-am insultat-o,
insa degraba m-a plictisit porcaria
si m-am cerut in armata,
intr-o unitate de artilerie
unde am si scris aceasta incredibila poveste
de dragoste rece ca o
Siberie.