С ла наша адз нстве

Николай Богданов 6
З крыкам касяк жураўліны,
Па - над балотам імчыцца.
Любы мой край журавінны,
Заўжды начамі мне сніцца.
Гэта ты,мая Беларусь,
Волю здабыла калісьці.
З года ў год багацея абрус,
Спяць мірна дзеткі ў калысках.
Сёння твой народ стаў вольны,
Ён толькі плечы разпраміў.
Адшукаў свой шлях свабодны,
Пасля пакут і скітанняў.
Мы з кожным днём багацеем,
Расце культура,дабрата.
Лад патрэбны ў хаце сваёй,
Без вас навядзём "гаспада".
Нам чужды разлад,шатанне,
І сіла наша ў адзінстве.
Хай кожны сябе спытае,
Ў жыцці ці прынёс карысці.
Што атрымаюць дзеці
І што зрабіў дзеля страны.
Які след пакінуў у свеце,
Каб мір існаваў без вайны.