Одне слово скажи, напиши...

Павло Гай-Нижник
                *   *   *

Одне слово скажи, напиши, зшепочи…
Те, просте і глибоке, як небо без краю.
Чи цілунком таємно його промовчи
На вустах моїх вогко і мов би в одчаю.

Або, хочеш, його на весь світ прокричи,
Щоб сполохати янголів десь біля раю.
А, можливо, встели мене ним, вкриючи
Пелюстками тих літер… І я прочитаю.

Увійди ним в мій світ і своєму навчи
Ніжним гласом чуття чи в росі водограю
Поміж райдуг та тіней життя й вірючи
В провидіння і долю. Лиш слово – кохаю!

                Павло Гай-Нижник
                19 серпня 2021 р.