На осоннi лiто

Наталия Хорунжева
На осонні літо, на осонні свято,
Хоч і підступила осінь крадькома.
Мак товчуть комашки весело й завзято
Ніби і не знають, що іде зима.

А крислаті сосни, як стрункі дівиці,
Все гордують віттям - не жовтіти їм.
І всихає шишка у торішній глиці,
І сіріє небо,  мов далекий дим.

Та сьогдні свято - на осонні літо,
А вночі тремтіла скорена земля.
Десь збирають хмари особливе мито,
Щоб її сповити згодом, як маля.
04.09.2021р.