Диво

Павло Гай-Нижник
                ДИВО

Намисто всесвітів у космосі розкішнім – диво,
Утаємничене із споконвіку й вічноплідне чтиво
Літопису хаосу. В нім «було» і «буде» цнотливо
Сплітаються в божественно незмірне мережи;во.

Усе земне – гармонія краси і кольорове диво.
Планета у короні зорь – зерно небесне й ниво
Суцвіття істини і сенсів оберемок, де вродило
Вагітне розумом чуття. Людина – її жниво…

Дитя людське – любові духу й думки сили диво.
До незбагненності! Симфонія лунає чарівливо
У ній з роси в сльозу, водночас, й страхітливо
Добро зацілувалося із злом розбещено знадливо.

В природі смерть – найприголомшливіше диво,
Життя глибинний сенс й відродження пряди;во
У перевтіленні грайливому буття з неї наживо.
В кайданах коловерті душ – безмежно і мінливо.

                Павло Гай-Нижник
                8 вересня 2021 р.