Рiдна земле

Петренко Ольга
Рідна земле, моя Україно,
Відродися у правді і силі!
Хай під сонцем палає калина,
І жита хай колосяться зрілі.

Нехай мова твоя солов'їна
Лине вільно у кожній господі!
Пам'ять гідна, від батька до сина,
Зберігається хай у народі!

Україно, звільнись від манкуртів,
Що зажерливо рвуть твоє тіло.
Хай нарід твій єднається! В гурті,
Спільні хай підіймає вітрила!

Твоя міць у заводах і зброї,
У науці, культурі і вірі!
Твоя слава у справах героїв,
Що гарують у війнах і мирі.

В тебе цінностей власних доволі -
Не женись за мораллю чужою!
Досить смирно хилитися долі
Перед тими, хто грає тобою.

Україно, плекай покоління,
Що цінує розумне і справжнє,
Не зміняє на срібло сумління,
Збереже дух козацький, звитяжний!

І колись, як єдина родина,
Де немає лихих і байдужих,
Буде жити моя Україна,
Прогресивна, щаслива і дужа!