Смак лiта

Петренко Ольга
А чим смакує ВАШЕ літо?
Спокусою солодкої  черешні
Чи абрикосом стиглим, соковитим?
Чи яблуком? Не привізним, тутешнім.

Або томатами: розломиш - аж цукрові,
Блищать на сонці! Трішки присолити,
Із чорним хлібом - вже обід готовий -
Сальце тоненько... Що іще мудрити?!

Смакує літо сонцем і вітрами,
З легкою ноткою морської хвилі.
І трішечки - шампанським вечорами,
Коли зірки блищать на небосхилі.

Солодким кавуном смакує літо,
Духмяним медом вистиглої дині -
З баштанів, сонцем і дощем умитих.
І огірком свіженьким, із гудиння.

Смакує літо радістю і дивом,
Мрійливим настроєм і щедрим урожаєм!
І серце спрагло ту палітру чарівливу
Чуттів простих і пристрасних вбирає!