Втомленi люди

Петренко Ольга
Втомлені люди на втомлені плечі
Втомлено тулять втомлені речі.
Сумно крокують сумними шляхами,
Сумно говорять сумними словами...

Як розірвати порочнеє коло?!
Щоби засяяли очі схололі,
Щоб розбентежені потягом думи
Грали снаги і цікавості струмом!

Може сховати ті втомлені речі?
Голову вище. Розправити плечі!..
Кроки пружніші, заблискали очі,
Сутність до мрій і до дії охоча!

Іноді досить облишити "речі"
Ті, що печалять і згорблюють плечі.