Так, кажуть, свiт жорсткий

Петренко Ольга
Так, кажуть, світ жорсткий і хижий.
В нім темряви і бруду є доволі.
Плітки у нім, неначе мертві брижі,
А паростки добра - вразливі й кволі...

В нім несмак штучний названо красою.
Безцінне, часом, легко продається.
Сплюндровано і сенси, і героїв
У недолугих можновладних герцях...

Але є інший світ! Любов'ю обігрітий,
Осяяний величними думками -
Де мудрість зріє справжня і відкрита,
Як плід, у людстві плеканий віками!

Побачиш світ той щирими очима,
Озветься він добром на ґречне слово,
В нім правда,  многолика і єдина.
І людяність в нім - вищая основа.