Вiдлуння

Павло Гай-Нижник
            ВІДЛУННЯ

Ти як луна вечірня в березіль,
Зоріння тужних зим в веснянку.
Візьмеш в обійми мимовіль,
Вкотре зазвичай, й зі сніданку
Поринеш в свою заметіль,
У гру щоденну, у шарманку,
Без пристрасті чуттєвих хвиль.
Немов би кави філіжанку
П’ють байдуже чужі з довкіль
Й решту лишають наостанку
На столику життя в таріль
І пруть крізь миті у мовчанку.
Що ж, не ввійду в твою купіль
Не сколихну її. В серпанку
Занурюсь лиш в самотню біль.
У власну тінь. І піду зранку…
Туди, де нас нема. Звідкіль
Б’є джерело, де вдвох на ґанку
Цілують долю, де зріс хміль
Кохання вічного й світанку…

                Павло Гай-Нижник
                30 вересня 2021 р.