До осенi пiв кроку. Олена Гешко

Поэты Прозаики Приднестровья
До осені – пів кроку

Ще геть недавно липи цвіт духмяний
Все місто огортав, сипав квітками,
І літній ранок ніжно-полум’яний
Співом пташок дзвенів понад світами.

А нині першим золотистим листом
Вже грає вітерець. Бринить серпанком
Ранкова свіжість. Ти проходиш містом –
А хризантеми заглядають в ранки.

Вода в Дністрі тепліша від повітря.
Ранковий спокій словом не порушу…
Палахкотять між горобини віття
Вже ягідки і смутком сиплять в душу.

Пів кроку ще до осені зосталось,
І ти стоїш на березі в тривозі,
Бо вже тепла – лише на айстрах малість,
І щедра осінь в міста на порозі.

І лине час, і роки пропливають,
І все життя в буття круговороті:
За золотом сніжок пройде по гаю,
А далі – весни на мажорній ноті.

Олена Гешко

Источник:
Газета "Гомiн",


Авторская страница Елены Васильевны ГЕШКО на Стихи.ру:
http://www.stihi.ru/avtor/maxilee