Лiто. Людмила Стременовська

Поэты Прозаики Приднестровья
Лiто 
   
У сорочцi-вишиванцi,
У солом'янiм брилi
З сонечком за руку вранцi
Ходить Лiто по селi.
Розcипа по травах роси,
Соком фрукти налива,
В'яже у снопи покоси
(Розпочалися жнива).
Порятує пташенятко
Вiд сусiдського кота,
Що перевернув горнятко
Де сметанка молода.
Горобцiв в пилу скупає,
Лад в господi наведе,
З парубками заспiває
Як мила по воду йде
На левадi край села
З дiтьми  череду пасе
I водицi з джерела
Людям в поле принесе.
Вже кипить робота зранку
В приднiстровському  селi
Лине щебет солов'їний.
Ходить Лiто  по землi.

Людмила Стременовська

Источник:
Газета "Гомiн",