Избирам...

Антонина Димитрова -Болгария
             "Смелите умират само веднъж,
             страхливите - всеки ден."
                (Юлий Цезар)
Вечно някакви хора
караулят живота
и превръщат го в хорър
от проценти и квоти.
Пробват да ме уплашат:
"Ще се мре, ама яко!
Как?! Не ти ли е страшно?!
Я веднага да клякаш! "
Да доливам гориво
на страха в кръговрата,
всеки ден да умирам,
е сюжет неприятен.
Не! Харесва ми рискът
"да предавам на живо".
Да повтарям не искам.
Просто импровизирам.
Как жестоко притискат
все да тъпча на място!
Аз започвам на чисто -
Те ме хващат натясно...
Да живея красиво,
вместо да съществувам,
аз свободно избирам!
А животът си струва!
Ръкостискам човешки,
не – с рога и копита.
Щом приятели срещна,
"Как сте?" ще ги попитам.
И прегръщам Всемира,
нищо, че ме възпират.
Ако ще се умира,
да е само един път!
25.09.2021г.