Кандидатам в Президенти

Станислав Калиниченко
 Хто Вони?
А цей від скромності не вмре,
Бундючність з нього так і "пре".
Випнувши груди на нараді,
Керує він в Верховній Раді.

Куди ж йому, ще за кордон?
В Париж, Лос-Анджелес чи Гамбург?
Не свій посів, напевно трон,
Як в нього гамбургер - то "гамбург".

До речі, інтерв'ю; він дав,
Підкресливши такі моменти:
- Якби великі гроші мав,
Тоді б, не рвався в президенти.

Отож, який він намір має?
І що в політиці шукає?
А ти, як хочеш"гамбург" мати,
За нього йди голосувати?
         ***
Нащо похилим владу мати?
Їм би на покій, навпаки.
Про стан здоро;в'я треба дбати,
Коли, за пенсію роки.

Під старість в кожного до речі,
Присутні хворість та маразм.
Тож краще дбай про витік сечі,
А не про втрачений "оргазм".
         ***
Ми можем вразити Європу,
Гербом кувалди та коси.
Коли за ту, що з Конотопу,
Здамо бездумно голоси.

Що вона зможе натворити,
З таким вигадливим умом?
Вже, бач уран планує рити,
Тим, хто без неї за "кермом".
       грудень 1999р.