Роберт Геррик. N-69 Богатство и бедность

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-69) Богатство и бедность

Бог мудр: когда бы все богаты были,
То люди про терпенье бы забыли;
А будь бедны мы все до одного,
Кто смог бы щедрость увидать Его?



Robert Herrick
69. Riches and Poverty
 
God co'd have made all rich, or all men poore;
But why He did not, let me tell wherefore:
Had all been rich, where then had Patience been?
Had all been poore, who had His Bounty seen?