Рiдна дорiжка

Мария Верховинина
По дорозі до села бачу чудові краєвиди:
Небо, соняшник, поля, лісосмуги, квіти.
Здалеку стоїть стріла, обеліск-могила,
Хвилювання огортає, тут моя родина,

Пролетарське це село рідне і любиме
Крізь життя пройшла всі його дороги, ниви.
Тут колись у колисці мати вночі колихала,
Колискових ніжних пісень мені заспівала.

Тут все про батьків моїх рідних нагадує,
Наче їх запах і дух на подвір’ї витає.
Кожна доріжка мені тут знайома,
Тут білий терен цвіте, оцвітає.