Весна

Мария Верховинина
Перші квіти розцвіли біля моєї хати,
Проліски, тюльпани, як їх не кохати!
І нарциси білі тут і жовтогарячі,
Нахилили квіточки, мов від вітру плачуть.

Цвіте смарагдовий бузок, цвіте білий.
Махрові квіти пишні, наче в конях гриви,
Небо ясне, бірюзово-голубе, блакитне,
Духмяній запах вітерець несе, все квітне.

Веснянка-дівчинка прийшла і все радіє
І всім роботи додала, аж руки мліють,
Круговерть іде в роботі, і в саду, і на городі
Землю орють, загортають, поле житом засівають.

Зеленим килимом покрилася земля,
Бо вже від сну пробуджується нива.
Рослинка тягнеться до сонечка сама
Як дитинка  щира і щаслива.