Ожина

Мария Верховинина
На зеленому горбочку
Біля річки Тиси
Кущ ожини в одиночку
Зеленіє пишно.

Влітку ягоди достиглі
Чорні і смачненькі
Моя мати їх збирала
Зварила варення.

Хто ожину споживає,
Бог дає здоров’я
А ви спробуйте, до чаю,
До чого ж смачненьке!