Можност

Януарий
Жива очи, мека гради,
Глас како шум на вода,
Со други луѓе, ќе лади.
Како дека не видам.

За мене, ќе се различна.
Јас сум мојот сопствен шеф.
Јас секогаш би одлична,
Шанса, можност, патот лев.