Роберт Геррик. H-439 На Рука. Эпиграмма

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-439) На Рука. Эпиграмма

Рук продаёт плюмажи; правда, он
Тщеславьем этим женским возмущён.
Грех спеси проклинает Рук-торгаш,
А сам считает прибыль от продаж.


Robert Herrick
439. Upon Rook. Epig.
 
Rook he sells feathers, yet he still doth crie
Fie on this pride, this Female vanitie.
Thus, though the Rooke do's raile against the sin,
He loves the gain that vanity brings in.