Зоря часiв

Павло Гай-Нижник
                ЗОРЯ ЧАСІВ

Ніч всіх часів – нової світоч днини
Світанок зорь із прірв та іскри із золи
Пологів світу – родження дитини,
Відблиски тіней майбуття зо мли.

Було мовчання – тиша домовини,
Сон розуму і духу. Мертві янголи
В марі безчасся чрева порожнини.
І вибух пульсу пустки – звуки ожили!

Настала тайна чару – пліднення зернини
З нічого – в дар буття. Із праху заквітли
Чуття і думи. Гри голосів й билини
Пилко;м рознеслися і рясно проросли.

Туманів морок впав. І зрошені перлини
Насінням поступу із темені зійшли:
Слова не важать й пір’ячка пташини,
Й вартують доль, що прийдуть і пішли.

Скарб мислення осяяв глиби і вершини
Дива життя нізвідки й з’яви з ніколи…
Він вкарбував шлях пошуку людини
У лабіринт душі, що кров й любов звели.

                Павло Гай-Нижник
                10 листопада 2021 р.